Slide background

Reach for Change

Glenda och Axel, 6 år, hjälper våra vänner @Reach for Change Sweden att hitta personer med idéer som gör livet bättre för barn! Varför behövs experthjälp som denna tro? Glenda och Axel vet: – Barn är ju mycket bättre på allting. Och viktigare också.

Vi håller med – och tror också att många av er därute är precis dem som de letar efter! Se deras film nedan och ansök med din idé idag på ReachforChange.se.

Gör din egen isglass!

Glassigt i sommarvärmen! Nu i sommarhettan är det viktigt att få i sig tillräckligt med vätska, både för stora som små! Något som kan vara roligare (och godare) än ett glas vatten är egen glass! Isglass kan varieras i oändlighet – varför inte blanda i frukt och bär? Bara fantasin sätter gränser!

Här hittar du bra produkter från Zoku som underlättar själva tillverkandet av glassen!

Brukar du göra egen isglass? Dela gärna med dig av ditt favoritrecept!icecream lolly

Dolda faror i hemmet!

Många barn skadas i hemmet på grund av bristfällig förankring av stora möbler som bokhyllor, TV-apparater och byråer. Därför har nu en video släppts som illustrerar hur farligt det är för barn att hamna under vältande möbler. Det är en viktig video som påminner oss alla om vikten av tippskydd i hemmet. Dela gärna videon nedan vidare för att sprida det viktiga budskapet!

Köptips: Swimfin

SwimFin är den nya generationens simhjälpmedel som ger en bättre och mer naturlig simställning. SwimFin håller barnet flytande, i rätt position utan några remmar eller kuddar i vägen. Den tippar barnet lätt uppåt så att barnet kan simma fritt och växla mellan alla typer av simstilar. Rekommenderas för barn mellan 15-30 kg. Läs mer om SwimFin och spana in hela vårt sortiment med sim- och flythjälpmedel här.

Har du testat SwimFin? Är du lika nöjd med simfenan som vi är? Dela gärna med dig!swimfin

Nyhet: miljövänliga Greentom!

Vad sägs om att rulla din lilla ögonsten i en helt miljövänlig barnvagn, 100% återvunnen? Det kan du göra nu! Greentom Upp är en ny miljövänlig sulky och liggvagn – både ram, sitt- och liggdel är tillverkade av återanvända PET flaskor! Vagnen har en enkel design, och med fokus på det allra nödvändigaste gör detta vagnen lätt och smidig. Greentom Upp finns i en rad snygga färger, du hittar mer info om vagnen och alla tillbehör här!

Låter Greentom som en barnvagn i din smak?greentom

Solråd för barn!

Hur skyddar jag mitt barn i solen och vad kan jag göra om mitt barn har bränt sig? Barns hud är mycket känsligare än vuxnas och barn under ett år ska helst inte vara i direkt solljus. Vårdguiden 1177 ger väldigt bra tips på vad som gäller för barn i olika åldrar och vad man kan göra om barnet har bränt sig.

Hur brukar du skydda ditt barn i solen? Dela gärna med dig!

solråd barn

Bild lånad från Vårdguiden 1177

Resa med barn – våra bästa tips!

I sommar reser många familjer både med bil, båt och flyg och i denna video på Lekmer TV ger vår produktexpert Rickard ger oss ett par bra tips att tänka på när man reser med barn.

Det finns bl.a. praktiska tillbehör som nackkuddar, lunchboxar att ta med sig och extra kul för barnet blir en rolig resväska som barnet själv får packa. Men det viktigaste av allt är att resa säkert! Åker ni bil se till att barnen har rätt typ av bilbarnstolar. Kom också ihåg att vara ute i god tid och ta många pauser på bilvägen!

Vad är dina bästa tips kring att resa med barn? Dela gärna med dig!

Friday Fun!

Med denna härliga video önskar vi dig en riktigt härlig helg :)

Inspo: grönt är skönt

Grönt är skönt! När naturen är så grönskande utomhus inspireras vi lite extra av den gröna härliga färgen som piggar upp vilket hem som helst! Här hittar du just dina gröna favoriter!

temagrönt

 

Bäst i Test:

Bäst-i-test har utsett årets bästa duovagnar! Sajten Bäst-i-test har testat de mest aktuella barnvagnarna i duo-modell för 2015 och har utsett två testvinnare: Brio Smile och Cybex Priam!

 Här är utdrag från de vinnande motiveringarna:

Brio Smile motivering: Brio Smile är ett bra barnvagnsval för den som söker en vagn som blir tillräckligt liten för att fungera i bilen, tillräckligt smal för körning i köpcentrum men som ändå har stora lufthjul som möjliggör terrängkörning.

Här kan du titta närmare på Brio Smile.

 

Bästa premiumvagn – Cybex Priam motivering: ”Cybex Priam håller en hög nivå som lever upp till priset, är man dessutom ute efter en vagn som sticker ut men inte tummar på kvaliteten så är Priam en vagn man inte bör missa”.

Här kan du titta närmare på Cybex Priam.

bastitest-barnvagnar