Britax nyheter för 2014

brio britax

Brio och Britax har nu gått ihop och presenterade under gårdagen sina produktnyheter.  Som ni kanske vet så är Britax kompatibel till de flesta av Brios barnvagnar och detta gäller självklart även för årets nyhet – den nya och förbättrade Brio Go Next som nu är utvecklad efter många kunders önskemål över hur klassikern Brio Go kunnat förenkla deras vardag ännu mer.

britax sidfix

De tre nya tilläggen i KIDFIX familjen för i år är KIDFIX SL, KIDFIX XP och KIDFIX XP SICT. De två sistnämnda är utrustade med XP-PAD, ett revolutionerande nytt energiabsorberande säkerhetsbälte som ger extra skydd i händelse av en olycka. Vid en frontalkrock, fungerar XP-PAD på så sätt att det tar energi av krockkrafterna bort från barnets bröst. Skulle barnets huvud skakas framåt så träffar hakan den komprimerade kudden vilket minskar belastningen på hals och nacke med upp till 30% i jämförelse med ett normalt vuxenbälte.

01_kidfix_chest_neck

Här ovan ser ni en demonstration på hur XP-PAD fungerar vid en krock. Prova själv att luta huvudet framåt och känn hur det påverkar nacken, ta sedan knogen strax under hakan och gör detsamma så märker du genast skillnaden. På samma sätt fungerar den nya krockkudden som med vadderingen också ger extra komfort.

britax XP PAd

Sedan har vi även KIDFIX XP SICT som med sidokrock kudden SICT  ger ett överlägset sidoskydd som vi aldrig skådat tidigare. Vid en sidokrock reducerar den innovativa kudden kraften med  upp till 25% och du aktiverar skyddet enkelt genom att skruva ut kudden på den sidan närmast dörren där också effekterna vid en krock kommer att vara svårast.

Sist men inte minst presenterades DUALFIX som kan roteras i 360 °  och är BRITAX mest flexibla bilbarnstol, där har du möjlighet att lämna barnet bakåtvänt eller enkelt vrida stolen till en framåtvänd position utan ominstallation. Smidigt även om man har syskon i bilen som behöver byta plats. Det rekommenderade och allra säkraste är dock att barn åker bakåtvänt så länge som det är möjligt. Det är även större möjlighet till lutning om bilbarnstolen är bakåtvänd och barnet sitter skönare och kan även sova skönt med huvudet lutat bakåt.

Profilbild på admin
By

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Fatal error: Uncaught Error: [] operator not supported for strings in /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-xprofile/bp-xprofile-loader.php:388 Stack trace: #0 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-includes/plugin.php(192): BP_XProfile_Component->setup_settings_admin_nav('') #1 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-core/bp-core-component.php(451): apply_filters('bp_settings_adm...', '') #2 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-settings/bp-settings-loader.php(196): BP_Component->setup_admin_bar('') #3 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-includes/plugin.php(470): BP_Settings_Component->setup_admin_bar('') #4 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-core/bp-core-dependency.php(69): do_action('bp_setup_admin_...') #5 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-includes/plugin.p in /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-xprofile/bp-xprofile-loader.php on line 388