Lek länge med lager-på-lager!

Lagerpålager_SE

Det är inte lätt att veta hur man ska klä barnen när kylan faller på och de behöver plagg som både andas och håller värmen. Ett bra sätt att klä sig i kalla miljöer är att följa den klassiska lager-på-lager-principen där tanken är att ha isolerande och ventilerande lager av luft mellan klädlagren:

Lager 1: Mjukt material som andas
Närmast kroppen ska man ha ett mjukt och skönt material som andas och transporterar ångan från kroppen vidare till nästa lager.
Använd: ylle, ullfrotté eller syntetsmaterial.
Undvik: bomull som suger åt sig fukt och tar lång tid att torka.
Här hittar du lämpliga plagg: underställ i ull eller snabbtorkande syntet.

Lager 2: Värmande lager
Ovanpå understället bör man ha ett värmeisolerande och fukttransporterande material.
Här hittar du lämpliga plagg: fleece eller microfleece.

Lager 3: Skydd mot regn och vind
Det yttersta lagret ska skydda mot väder och vind samtidigt som det ska släppa ut de ångor som transporterats från kroppen via det första och andra lagret.
Här hittar du lämpliga plagg: vindtätt och vattenavvisande/vattentätt ytterskal.

Profilbild på admin
By

1 Comment

  1. Kan ni inte ta in tomtedräkt i sortimentet?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Fatal error: Uncaught Error: [] operator not supported for strings in /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-xprofile/bp-xprofile-loader.php:388 Stack trace: #0 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-includes/plugin.php(192): BP_XProfile_Component->setup_settings_admin_nav('') #1 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-core/bp-core-component.php(451): apply_filters('bp_settings_adm...', '') #2 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-settings/bp-settings-loader.php(196): BP_Component->setup_admin_bar('') #3 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-includes/plugin.php(470): BP_Settings_Component->setup_admin_bar('') #4 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-core/bp-core-dependency.php(69): do_action('bp_setup_admin_...') #5 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-includes/plugin.p in /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-xprofile/bp-xprofile-loader.php on line 388