Bästa julklappen: en mikrofon

mikrofon

Då har julen återigen kört över oss och lämnat efter sig ett stort behov av vardag och träning. Nu vill jag inte se fler tomtar, godisskålar eller ”feel good”-filmer. Kroppen behöver en diet på vatten och hjärnan andra intryck än bjällerklang.

För att summera helgen tittar jag på de julklappar som gick hem i år. Sen kan vi lämna julen.

Jag flaggade för att den mest lovande presenten under granen var spelet Ghost Attack. Spelet går ut på att en döskalle med snurrande huvud projicerar spökbilder på väggarna runt om i rummet. Med rymdpistoler ska man sedan försöka skjuta så många som möjligt. Det väckte stor tävlingsinstinkt, i alla fall hos mig.

Dock har sonen inte märkt att man kan fuska och skjuta direkt på döskallen … än.

Spelet blev rätt populärt hos ”snart-fyra-åringen” (vad den yngsta sonen på fyra månader gillade och inte gillade i julklappsväg kunde jag inte läsa av). Dock slutade vår något våldsamma spökjakt med ett fall över en leksaksborg och blodvite. Sedan dess har spökpickorna vilat.

Stora vinnare när det kommer till lektid var dock Lego Citys brandbil, en liten ficklampa och SpiderMan-dräkten. Men den allra största vinnaren var mikrofonen med medföljande stativ. Med fötterna kan man langa på två olika trumbeats och framkalla applåder från en fiktiv publik.

Sången förstärks sådär lagom mycket.

Vi har under julhelgen spelat Black Sabbath-album och njutit i fulla drag. Flöjtisten har dock haft lite svårt att hänga med i riffen. Så letar du en present till en fyraåring är mitt tips att kolla på instrument och musikleksaker. Men å andra sidan, paketen kan lika gärna rivas upp och innehållet falla i glömska. Det verkar omöjligt att räkna ut på förhand.

Nu nämner vi inte julen mer. Okej?

Profilbild på admin
By

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Fatal error: Uncaught Error: [] operator not supported for strings in /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-xprofile/bp-xprofile-loader.php:388 Stack trace: #0 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-includes/plugin.php(192): BP_XProfile_Component->setup_settings_admin_nav('') #1 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-core/bp-core-component.php(451): apply_filters('bp_settings_adm...', '') #2 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-settings/bp-settings-loader.php(196): BP_Component->setup_admin_bar('') #3 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-includes/plugin.php(470): BP_Settings_Component->setup_admin_bar('') #4 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-core/bp-core-dependency.php(69): do_action('bp_setup_admin_...') #5 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-includes/plugin.p in /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-xprofile/bp-xprofile-loader.php on line 388