Alla hatar min barnvagn – men nu är det jag som äger stan!

Alla hatar min barnvagn – men nu är det jag som äger stan!

Alla utan barn hatar folk med barnvagn. Det gjorde jag innan jag fick barn – det gjorde du med. Barnvagnar är alltid i vägen, och i den grenen är jag bäst i stan.

brio-mot-stockholm

Saken är den att vi har valt en Brio – barnvagnarnas Volvo – med fyra rejäla ballongdäck, bred ram och en insats där man skulle kunna frakta en hel småbarnsfamilj. Stannar man ekipaget inne i mataffären bildas snabbt små köer av irriterade medmänniskor. Då gäller det att vara snabb i frysdisken.

Ska man på bussen startar ett minikaos varje gång.

Först och främst gäller det att vara först in i utrymmet där alla vagnar ska samlas. Bäst är att ställa vagnen längs med bussen, och kommer det ingen annan med barnvagn är man lugn. Vill någon annan komma på får jag vrida vagnen utåt, och eftersom hantaget inte går att fälla in (egentligen tror jag att det går men jag har inte fattat alla knappar), måste alla andra passagerare klämma sig förbi likt utbrytarkungar.

Jag förstår att man hatar mig då. Det är okej.

Men nu får jag min revansch. Snön har äntligen kommit till Stockholm och jag har tagit över stan!

Till att börja med går snöröjningen i Stockholm ut på att ta bort snö från vägbanan och sedan skapa snöhögar och snövallar lite på chans på alla trottoarer – som att det blir lättare att ta sig fram om vi gör en hinderbana av alltihop.

Det innebär att det sitter fast Kungsholmsmorsor i vartenda gathörn med sina Bugaboovagnar i miljonklassen. Något av de där minimala tre hjulen har kilat sig in i en driva, bakom finns en snövall och i den perfekt utformade sittdelen sitter en unge och skriker.  De tar sig ingenstans. De har panik. En panik som enbart grundar sig i att de köpt en vagn med det enda kravet att den ska vara lätt att ”gå och fika med”.

Nu kan jag, i ensamt majestät, svepa fram över trottoaren och likt isbrytaren Ymer ta mig igenom en stads fallerade snöröjning. Ju högre vallar desto bättre. Ge mig snö! Ge mig is! Är det här allt du har Kung Bore!?

Jag byter aldrig min Brio. Ni kan hata mig bäst ni vill. Nu äger jag stan.

Profilbild på admin
By

10 Comments

 1. Ha ha ha bra!

  Reply
 2. Tänk broddarna Martin, och go go Brio go!

  Reply
  • Profilbild på admin

   Naturligtvis Peuron ;)

   Reply
 3. Härlig känsla att plöja fram med barnvagnen på stan :) Bereden väg för herren!

  Reply
 4. Kände likadant imorse när jag gick iväg med mina tre småkillar och en fjärde i magen :-) till dagis på oplogade vägar med min enorma härliga trogna Emmaljunga vagn med 4 rejäla fasta hjul och underbart gung, tänkte då lite skrattretande på de där med små barnvagnar som mest liknar små rymdfarkoster. De hade aldrig kommit fram på dessa vägar. Tänkt dig då hur uppskattat det är med en rejäl syskonvagn på bussen :-) eller i affären

  Reply
 5. Har också en terräng vagn. En stabil Crescent som har fyra grova hjul. Funkar riktigt bra i snön :)

  Reply
 6. Haha grymt

  Reply
 7. Hehe. Jag kände likadant med min älskade emmaljunga som vi hade till båda barnen. Jag tog mig fram även i värsta snökaoset. :-D

  Reply
 8. Att köpa en barnvagn gjord endast gjord för snö på en plats där det är aktuellt 2 månader av 12

  Reply
 9. Vi tänkte likadant och väntar idogt på mer snö. Eller ok, kanske inte, men lite kul vore det att någon dag få testa ballongdäckens gränser.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Fatal error: Uncaught Error: [] operator not supported for strings in /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-xprofile/bp-xprofile-loader.php:388 Stack trace: #0 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-includes/plugin.php(192): BP_XProfile_Component->setup_settings_admin_nav('') #1 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-core/bp-core-component.php(451): apply_filters('bp_settings_adm...', '') #2 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-settings/bp-settings-loader.php(196): BP_Component->setup_admin_bar('') #3 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-includes/plugin.php(470): BP_Settings_Component->setup_admin_bar('') #4 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-core/bp-core-dependency.php(69): do_action('bp_setup_admin_...') #5 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-includes/plugin.p in /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-xprofile/bp-xprofile-loader.php on line 388