Barn är bortskämda – på min tid lekte man på riktigt

Barn är bortskämda – på min tid lekte man på riktigt

”När jag var barn fanns det inga leksaker, men det var lika roligt ändå. Vi gjorde djur av kottar och tändstickor. Dagens barn är bortskämda. På min tid lekte man på riktigt”

Känner du igen det? Vuxnas eviga tjat om att det minsann var bättre förr.

Frågan är bara hur det kommer låta när vi sätter igång på samma sätt. Jag har mina föraningar.

tomyturbo

”På min tid fanns inga iPads och inga tv-spel där man kan sno bilar och köra runt i hela städer. Det ska du ha klart för dig gosse lilla! På min tid var vi glada för en bilsimulator med ljudeffekter som lät som när man tejpar fast ett spelkort på cykelns framgaffel som sedan smattrar mot ekrarna (en annan riktig lek för övrigt som du inte vet något om).

Spelet var egentligen inget spel för den delen. Det vara bara en typ av film på en väg som spelades upp. Du kunde inte krocka med andra bilar eller träd. Egentligen hände absolut ingenting. Med vi var lika glada för det och körde om och om igen. Idag är ni bara bortskämda! Det ska du ha klart för dig!

Du ska veta att vi hade det bra mycket roligare med vår Tomy Racing Turbo än ni någonsin kommer ha med era tv-spel. På min tid lekte man på riktigt!”

Profilbild på admin
By

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Fatal error: Uncaught Error: [] operator not supported for strings in /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-xprofile/bp-xprofile-loader.php:388 Stack trace: #0 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-includes/plugin.php(192): BP_XProfile_Component->setup_settings_admin_nav('') #1 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-core/bp-core-component.php(451): apply_filters('bp_settings_adm...', '') #2 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-settings/bp-settings-loader.php(196): BP_Component->setup_admin_bar('') #3 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-includes/plugin.php(470): BP_Settings_Component->setup_admin_bar('') #4 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-core/bp-core-dependency.php(69): do_action('bp_setup_admin_...') #5 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-includes/plugin.p in /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-xprofile/bp-xprofile-loader.php on line 388