Turtles är tillbaka – eller var de ens borta?

Turtles är tillbaka – eller var de ens borta?

turtles-2014

”Det var på den tiden jag kunde mörda för mina Turtles-gubbar” rappar Afasi i 1990 Någonting, och många sena sjuttiotalister och tidiga åttiotalister känner igen sig. Teenage Mutant Ninja Turtles var den ultimata statussymbolen på skolgården när vi var små.

Frågan är om de på väg tillbaka? Eller är det bara jag som missat att de varit borta?

Plötsligt har det i alla fall börjat dyka upp olika Turtlestidningar hemma hos oss, vars serier är näst intill oläsbara med Google Translate-text och fenomenalt konstig handling. Det ligger en miniskateboard med Turtlestryck och andra små menlösa plastsaker i samma tema och skräpar på golvet.

Så på ett eller annat sätt har sköldpaddorna kommit på modet igen och sonen knappar med säker hand fram till Turtlesfilmen på Netflix när han själv får välja vad han ska se på.

Men hur gick det här till?

När jag gör lite efterforskningar i ämnet ser jag att det ska komma en ny Turtlesfilm i år, vilket förklarar allt. Några diaboliskt smarta PR-människor har nog suttit och fnulat ut hur vi skall få världens fyraåringar intresserade av Turtles igen. Michelangelo, Donatello, Raphel och Leonardo har säkert dykt upp i PR-kanaler bara minstingarna fattar – tidningar på lägsta hyllan, happy meal-lådor och välplacerad youtubereklam.

Troligen kommer det här att eskalera och vi får leva med Turtles ett tag till. Och det skulle kunna vara värre. Det fanns ju en tid vi också kunde döda för våra Turtlesgubbar. Så nog kan vi relatera allt.

Profilbild på admin
By

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Fatal error: Uncaught Error: [] operator not supported for strings in /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-xprofile/bp-xprofile-loader.php:388 Stack trace: #0 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-includes/plugin.php(192): BP_XProfile_Component->setup_settings_admin_nav('') #1 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-core/bp-core-component.php(451): apply_filters('bp_settings_adm...', '') #2 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-settings/bp-settings-loader.php(196): BP_Component->setup_admin_bar('') #3 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-includes/plugin.php(470): BP_Settings_Component->setup_admin_bar('') #4 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-core/bp-core-dependency.php(69): do_action('bp_setup_admin_...') #5 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-includes/plugin.p in /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-xprofile/bp-xprofile-loader.php on line 388