Årets leksak 2014: My friend Cayla!

Året Leksak 2014

Leksaksbranschen utser årligen årets leksak och nu är det officiellt – årets leksak blev dockan My friend Cayla från Norstar! Bland de nominerade fanns bland annat årets innovation: Wagalong hunden, Littl
est Pet shop – style set och Doc Mcstuffin – Check up playset med flera.

Cayla tillhör en ny generation dockor och kan både tala och svara utifrån sin egen värld via en APP. Hon även kopplar upp sig mot internet och finner ut de svar som hon inte själv kan. Barnets fråga till Cayla går då via en Google server och svaret kommuniceras tillbaka via Cayla till barnet. My Friend Cayla fungerar tillsammans med alla Apple & Android läsplattor och mobiltelefoner.

Här är juryns motivering: ”Cayla är en klassisk leksak som vidareutvecklats med hjälp av dagens teknologi. Denna docka kommer att stå högst upp på många barns önskelistor inför julen. Cayla blir mer som en kompis än en docka då det går att prata med henne på ett helt nytt sätt. Juryn gillar att Cayla är ”barnsäker” vilket innebär att Cayla inte svarar på frågor som inte hör hemma i barnets värld.”

Vad tycker ni om Cayla? Var det en värdig vinnare eller hade ni önskat något annat? Dela gärna med er vad ni tycker :)
Alla leksaker hittar ni självklart även hos oss genom att klicka här!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>