Höstlov – vad ska vi hitta på?

höstlov tips ledighet lekmerÄr du ledig med barnen på höstlovet? Efter ett par dagar hemma brukar det bli myror i benen på barnen och det brukar vara uppskattat att hitta på några extra roliga aktiviteter tillsammans. Här kommer våra 10 bästa höstlovstips!

1. Gå på höstmarknad
Marknader spelade en stor roll i äldre tiders folkliv och än idag är det riktigt mysigt att strosa runt på en höstmarknad eller en hantverksmarknad med barnen. Kanske finns det en höstmarknad i närheten av dig under lovet? Astrid Lindgrens Värld har till exempel en traditionell höstmarknad under höstlovsveckan med fler än 70 utställare och hantverkare, glasblåsare m.m. Ulriksdals Slott utanför Stockholm har också en årlig höstmarknad med hantverk, delikatesser och aktiviteter för hela familjen.

2. Besök ett museum
På höstlov brukar det vara extra kul att besöka museum då många museum ordnar speciella aktiviteter för barn då. Ibland är det till och med gratis inträde! Våra favoritmuseum är Naturhistoriska Riksmuseet, Östasiatiska museet, Spårvägsmuseet, Barnens Museum och Arbetets museum.

3. Bada på ett äventyrsbad
Få aktiviteter brukar vara lika roliga för barn som att få bada och leka med sina föräldrar! Att besöka ett vanligt badhus räcker gott men vill man slå på stort besöker man ett äventyrsbad som utgör en perfekt dagsutflykt.
äventyrsbad lekmer

4. Busa loss på ett lekland
De flesta barn älskar att gå på lekland. Stora klätterställningar, hoppborgar, bollhav och nya kompisar. Barnen får utlopp för sin energi och tröttna vuxna kan följa leken på lagom avstånd.

5. Ta en färjetur!
På färjorna brukar det alltid vara lite extra fokus på barnen under loven. På Viking Line kryssar t ex alla barn under 12 år gratis och har familjen Simpsons på besök, och på Tallink Silja är det mer artister, barnunderhållning och Kidz Club.

6. Spela sällskapsspel
Barnen sitter ofta framför datorn eller mobilen och vi vuxna likaså. Många längtar dock nostalgiskt tillbaka till det traditionella brädspelet och varför inte samlas runt köksbordet och spela loss en hel dag? Viktigast är att elektronik läggs undan och att det blir en mysig stund att samlas kring. Hos oss hittar du en massa mysiga sällskapsspel.

7. Pyssla tillsammans
Är det lite sämre väder ute så passa på att pyssla i hemmet. En rolig aktivitet som inte kräver mer än ett par papper och uppskattas av både stora och små är origami. Andra favoriter är skapande med leklera, att skapa egna vänskapsarmband eller att haka på den nya trenden Loom Bands. Eller varför inte göra egna kort eller måla en egen ryggsäck?

origami pyssel barn lekmer

 

8. Gå på utflykt
Naturen är sällan så vacker som under hösten. Passa på att ta en skogspromenad eller picknick, med matsäck och varm choklad. Plocka fina höstlöv och gör egna tavlor!
höstlöv
9. Klappa djur på en 4H-gård
Gillar dina barn djur så brukar 4H-gårdar vara populära. På vissa 4H-gårdar anordnas till och med läger och andra spännande aktiviteter.

10. Sök upp lokala aktiviteter
Surfa in på din kommuns hemsida. Det finns oftast en massa lokala aktiviteter som ordnas där just du bor!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Fatal error: Uncaught Error: [] operator not supported for strings in /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-xprofile/bp-xprofile-loader.php:388 Stack trace: #0 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-includes/plugin.php(192): BP_XProfile_Component->setup_settings_admin_nav('') #1 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-core/bp-core-component.php(451): apply_filters('bp_settings_adm...', '') #2 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-settings/bp-settings-loader.php(196): BP_Component->setup_admin_bar('') #3 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-includes/plugin.php(470): BP_Settings_Component->setup_admin_bar('') #4 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-core/bp-core-dependency.php(69): do_action('bp_setup_admin_...') #5 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-includes/plugin.p in /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-xprofile/bp-xprofile-loader.php on line 388