Varför barn ska åka bakåtvänt i bilen!

Här är varför barn ska åka bakåtvänt i bilen. Det allra säkraste sättet för barn att färdas i en bil är bakåtvänt tills barnet är minst 4 år vilket framgår av olycksstatistik och omfattande tester.

I en krock framifrån slungas barnets tunga huvud framåt med rejäl kraft vilket kan leda till allvarliga nack- och huvudskador. I en bakåtvänd bilbarnstol fördelas kraften över hela ryggen och risken för allvarliga skador minskar med mer än 90 %. Det är därför man rekommenderar barn att åka bakåtvänt så länge som möjligt eller åtminstone tills de är minst 4 år.

Förutom att minska belastningen på barnets nacke skyddar en bakåtvänd bilbarnstol även barnet från att kollidera mot framsäte. Risken för att träffas av glassplitter, metall och plastdelar som lossnar och kastas iväg vid en frontalkollision minskas även.

Hos oss hittar du ett brett sortiment av säkra bilbarnstolar.

Tack för lånet av filmen Trygg Trafik och BeSafe.se!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Fatal error: Uncaught Error: [] operator not supported for strings in /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-xprofile/bp-xprofile-loader.php:388 Stack trace: #0 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-includes/plugin.php(192): BP_XProfile_Component->setup_settings_admin_nav('') #1 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-core/bp-core-component.php(451): apply_filters('bp_settings_adm...', '') #2 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-settings/bp-settings-loader.php(196): BP_Component->setup_admin_bar('') #3 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-includes/plugin.php(470): BP_Settings_Component->setup_admin_bar('') #4 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-core/bp-core-dependency.php(69): do_action('bp_setup_admin_...') #5 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-includes/plugin.p in /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-xprofile/bp-xprofile-loader.php on line 388