Bästa sommarresmålen för barnfamiljen – reseexperten tipsar!

Detta är ett gästinlägg skrivet av flygvärdinnan Lina som älskar att resa och som bloggar om sina resor på bloggen Liniz – Resor, barn och livsstilHon är mamma till sonen Oscar 4,5 år och reser mycket både i jobbet och med familjen så hon är verkligen en reseexpert! Lina kommer att gästblogga här hos oss vid ett flertal tillfällen framöver, både om sina favoritresmål men också om sina bästa tips kring att resa med barn. Enjoy!

Liniz gästbloggSommaren och sommarlovet närmar sig med stormsteg och kanske planerar ni sommarens resor? Jag tänkte tipsa er om FEM riktigt barnvänliga sommarresmål i Europa.


1. Mallorca

Härliga Mallis och Spaniens största ö, bara dryga 3 timmars flygresa ifrån Stockholm dessutom. När man reser med flera barn kanske det är skönt att flygresan inte är så lång. Jag älskar verkligen Mallorca och har besökt ön två gånger med sonen. Senast i höstas, då vi besökte Sunwing Cala Bona Beach. En riktigt barnvänlig resort som har i stort sett allt man kan önska sig när man reser med barn. Dock saknas en sandstrand men bara ca 1 km bort eller 5 – 10 minuter med buss hittar ni Cala Millor med en riktigt härlig lång sandstrand.

20150510-180933.jpg20150510-181032.jpg

 

2. Turkiet

Turkiet har många härliga resmål att välja mellan. Side är en favorit och är en av de mest barnvänliga orterna i Turkiet. Här hittar du många hotell och vi åker faktiskt hit för femte gången med sonen i sommar. Då återvänder vi till vårt favorithotell Sunwing Side East Beach. Vi gillar även Sunwing Side West Beach, men East vinner hos oss för att de är nyast och fräschast och har vattenrutschkanor. Flygresan till Turkiet är bara knappa 4 timmar och hit kan man fortfarande hitta prisvärda resor.

20150510-181644.jpg20150510-181921.jpg

 

 

3. Grekland

Grekland har många härliga öar. Rhodos står oss väldigt varmt om hjärtat och vi har varit där tre gånger med sonen. Vi har besökt tre olika orter på ön, bland annat Kolymbia och Kallithea, men Sunwing Kallithea Beach tilltalar oss bäst. Hotellet är stort och indelat i två avdelningar och har även vattenrutschkanor, vilket vi värderar mycket när vi bokar resor – att det är fräsch och att det finns roliga grejer för barn.

Knappt 4 timmar från Sverige så hamnar man på barnvänliga Rhodos. Turkosblått hav och känslan av 50 nyanser av blått infinner sig snabbt. Kalithea ligger även bara 5 km från Rhodos Stad, så man kan enkelt åka in och shoppa, uppleva lite storstadskänsla eller bara strosa runt i mysiga gamla stan.

20150510-182400.jpg20150510-182736.jpg

 

4. Cypern

 En annan barnvänlig ö i Medelhavet är Cypern. Vi har bara besökt ön en gång och det var strax innan sonen skulle fylla 1 år, men det är mycket troligt att vi återkommer. Vi bodde på mysiga och barnvänliga Sunwing Sandy Bay Beach som ligger precis vid stranden. Här finns också allt du kan önska när du reser med barn.

20150510-183324.jpg

 

5. Kreta

Kreta är Greklands största ö har också flera barnvänliga orter och resorter. Här har jag varit flera gånger själv men aldrig med min familj faktiskt. Vi har planer på att åka hit i år och då drömmer jag om att besöka Ocean Beach Club som jag har hört väldigt gott om eller Sunwing Makrigialos Beach. Gillar man Grekland finns ju en uppsjö av vackra och härliga öar. Det är bara att välja och vraka!

20150510-184035.jpg

Jag drömmer om och planerar ständigt nya resor, både utomlands och inom Sverige. Spana gärna in min Reseblogg Liniz’ – Resor, Barn och Livsstil för att få mer inspiration till kommande resor. Just nu är jag nominerad till Årets Reseinspiratör av researrangören Apollo, så rösta gärna på min blogg; http://blogg.loppi.se/liniz/2015/05/08/arets-reseinspirator-hos-apollo/

Kram / Lina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Fatal error: Uncaught Error: [] operator not supported for strings in /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-xprofile/bp-xprofile-loader.php:388 Stack trace: #0 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-includes/plugin.php(192): BP_XProfile_Component->setup_settings_admin_nav('') #1 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-core/bp-core-component.php(451): apply_filters('bp_settings_adm...', '') #2 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-settings/bp-settings-loader.php(196): BP_Component->setup_admin_bar('') #3 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-includes/plugin.php(470): BP_Settings_Component->setup_admin_bar('') #4 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-core/bp-core-dependency.php(69): do_action('bp_setup_admin_...') #5 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-includes/plugin.p in /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-xprofile/bp-xprofile-loader.php on line 388