Vacka 21+0 (22)

Jag tycker veckorna springer iväg men det är väl kanske bara bra för det vankas ju sommar om några veckor. Pappa P sa det idag att nu börjar du se riktigt gravid ut, mmm kan inte annat än instämma. Känns som min mage har dragit iväg den senaste veckan rejält, kanske bara man själv som inbillar sig men jag känner mig faktiskt ”tyngre” på något sätt. Jag har ju fått något fruktansvärt ont i min svanskota, kan inte sitta ned knappt. Fråga inte hur det känns när jag ska ta på mig skorna…. Lite tråkigt att jag ska börja ha ont i kroppen redan, jag kan inte minnas att jag hade en känning i den regionen med William. Men det är väl som alla säger att ingen graviditet är den andra lik. Det kan jag skriva under på! För övrigt går allt bra tycker jag, är faktiskt lite piggare och känner att jag inte behöver kämpa för att hålla mig vaken en hel dag. Inget speciellt sug efter något längre varken i mat eller i godisväg. Det är väl musten men den är ju snart ett minne blått, så räknar inte den riktigt.

pregnancy-week-22

Mamman

Ditt hår känns kanske tjockare vilket beror på att du nu inte tappar speciellt mycket hår. Efter att barnet är fött tappar du hår som vanligt igen. Ditt tandkött kan svullna och det är viktigt att du sköter din tandhygien noga. Även hudfärgen kan påverkas, såsom fräknar, födelsemärken och vårtgårdarna. Undvik stark sol.

Barnet

Ditt barn är ca 19 cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 500g. Barnet både sover och är vaken, det har en egen dygnsrytm. När du vilar är barnet kanske som mest livligt. Den del av hjärnan som tillverkar hjärnceller fram till att barnet är fött utvecklas mycket nu.

Profilbild på admin
By

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Fatal error: Uncaught Error: [] operator not supported for strings in /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-xprofile/bp-xprofile-loader.php:388 Stack trace: #0 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-includes/plugin.php(192): BP_XProfile_Component->setup_settings_admin_nav('') #1 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-core/bp-core-component.php(451): apply_filters('bp_settings_adm...', '') #2 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-settings/bp-settings-loader.php(196): BP_Component->setup_admin_bar('') #3 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-includes/plugin.php(470): BP_Settings_Component->setup_admin_bar('') #4 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-core/bp-core-dependency.php(69): do_action('bp_setup_admin_...') #5 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-includes/plugin.p in /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-xprofile/bp-xprofile-loader.php on line 388