Sponsrad Video: Blossa

Glögg och 1:a advent står och bankar på dörren kan man säga, vi har redan tjuvat med glöggen några gånger för visst är det så fantastiskt gott! Jag dricker gärna alkoholfri glögg av någon anledning, gillar den smaken bättre en den som är mer skarp. Blossa för mig är julen och i vår familj så är det den glöggen som vi dricker mest av. Pappa P är på testhumör när det kommer till Glögg så den senaste helgen så blev det den ena och den andra smaken, vi kör mandel och russin i finns det andra varianter på det tro? Gillar att hacka min mandel  i varje fall medans pappa P vill ha sin hel, men smaken är som baken…

 

 

   

   

  Lite kuriosa kring Glöggen:

  ”Glögg har en lång historia – redan på medeltiden drack man kryddat vin i Europa. Det ansågs hälsobringande. På 1890-talet blev glöggen en svensk jultradition att räkna med. Ordet glögg kommer från »glödga«, som betyder »att värma upp«.
  Blossas historia börjar 1917, då nybildade Vin & Sprit förvärvade en av Stockholms främsta vinhandlare: JD Grönstedts & Co. Det fanns många vinhandlare som tillverkade glögg i Stockholm, men JD Grönstedts & Co gjorde den bästa glöggen. Receptet var från 1800-talet och bestod av europeiska viner som hade smaksatts med socker och en hemlig kryddblandning. Receptet från JD Grönstedts & Co används än idag!”

   

  Sponsrat inlägg

Profilbild på soontobe
Välkomna till Soontobe, vem är då jag? Jag heter Alexandra och är snart 31 år ung. Jag bloggar om vårt liv ute på Ekerö och allt vad det innebär med fyra barn och en femte påväg. Jag och min sambo som kallas Pappa P har två gemensamma barn William 3 år och Juno 1 år och så har jag två bonusbarn som heter Tindra 11 år och Filip 9 år. Jag skriver öppenhjärtligt om allt mellan himmel och jord. Mina stora intressen är inredning och allt vad det innebär, fotar mer än gärna och jag hoppas jag ska kunna bidra med lite tips och trix i djungeln av barnprylar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Fatal error: Uncaught Error: [] operator not supported for strings in /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-xprofile/bp-xprofile-loader.php:388 Stack trace: #0 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-includes/plugin.php(192): BP_XProfile_Component->setup_settings_admin_nav('') #1 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-core/bp-core-component.php(451): apply_filters('bp_settings_adm...', '') #2 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-settings/bp-settings-loader.php(196): BP_Component->setup_admin_bar('') #3 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-includes/plugin.php(470): BP_Settings_Component->setup_admin_bar('') #4 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-core/bp-core-dependency.php(69): do_action('bp_setup_admin_...') #5 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-includes/plugin.p in /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-xprofile/bp-xprofile-loader.php on line 388