Några som undrar…

Här kommer lite tankar på gårdagens BM besök.

Jag har en super mysig barnmorska denna gång och allt var bra med bebisen, jag och pappa P har pratat om allt det där som jag kände att jag behövde ta upp med henne om så han bakade upp mig i det som sas. Inte för att det behövdes mer för att visa att han höll med mig och att det är tankar som vuxit fram av diverse olika anledningar. Ni är några som skrivit till mig och berättat vad ni tycker och det är jätte skönt att läsa lite olika vyer av saken. Jag hoppas på att i slutändan att beslutet jag kommer fram till känns helt rätt för  oss just då.

Om jag summerar vad som sades igår så tycket hon inte att det var konstiga tankar eller känslor, det är helt normalt att ifrågasätta och särskilt då när allt egentligen gått bra tidigare så får man ändå känna nya saker då det är en ny graviditet. Jag har fått en tid hos en läkare som också kan få höra om mina tankar och funderingar för att kunna hjälpa mig på bästa sätt både rent mentalt och om jag vill kolla upp det fysiska lite extra noga. Min BM sa det att eftersom jag inte haft några skador och tecken på något sådant så är oddsen väldigt små att det ska hända något denna gång. Samt att det finns andra alternativ för att slippa ett snitt till exempel, hon tog upp att man kan skriva en bra förlossningsplan som man kräver att den efterföljs under förlossningen. Man kan bli igångsatt just för att skapa en viss kontroll osv, och det känns skönt att det inte bara är ett kejsarsnitt som är det enda alternativet.

För ni ska veta det att jag är inte rädd för smärtan vid förlossningen, och inte heller att föda på ett naturligt sätt utan detta är en rädsla för allt det andra som kan orsakas av en vaginal förlossning. Jag vet att det är stora risker för andra saker med ett kejsarsnitt också och innan jag kommer ta något beslut så kommer jag överväga detta noga och eftersom jag ska träffa en läkare och prata om det så hoppas jag på att kunna få de svar jag behöver för att kunna känna mig trygg i vilket beslut det en blir.

Som jag skrivit tidigare så är den här graviditeten annorlunda på något sätt, tyvärr kan jag inte sätta ett finger på vad den exakta skillnaden är mer en att jag kanske vårdar den på ett annat sätt. Har ju inte heller mått så prima de första veckorna vilket också kanske har gett mig andra värderingar nu när jag mår bra?

Blev ett långt utlägg om detta men det är alltid skönt att få skriva av sig och berätta om hur saker och ting känns.

IMG_5961

Profilbild på admin
By

1 Comment

  1. En igångsättning slutar nästan alltid med ett snitt. Jag blev igångsatt och det är inget jag önskar en vän att bli. Själv hade jag inget val då jag gick två veckor över tiden, som tur var slapp jag snitt.

    Har en nära vän som forskar i kejsarsnitt, så vill du prata med en expert gällande snitt så säg till.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Fatal error: Uncaught Error: [] operator not supported for strings in /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-xprofile/bp-xprofile-loader.php:388 Stack trace: #0 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-includes/plugin.php(192): BP_XProfile_Component->setup_settings_admin_nav('') #1 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-core/bp-core-component.php(451): apply_filters('bp_settings_adm...', '') #2 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-settings/bp-settings-loader.php(196): BP_Component->setup_admin_bar('') #3 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-includes/plugin.php(470): BP_Settings_Component->setup_admin_bar('') #4 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-core/bp-core-dependency.php(69): do_action('bp_setup_admin_...') #5 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-includes/plugin.p in /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-xprofile/bp-xprofile-loader.php on line 388