Marängspöken

Bakade spöken med barnen här om dagen ni vet, och missade att ha choklad hemma till ögon så jag var ju tvungen att göra en sats till. Dessutom tog alla marängerna slut innan pappa P kom hem vilket resulterade i att vi hade en grinig pappa här hemma ;)…

Tänkte också dela med mig av receptet jag använde mig av så kan ni ju göra dom själv innan det är försent och Halloween är över.

Spökmaränger

Ingredienser
3 ägg (äggvitan)
0.5 msk citronsaft
1 dl strösocker
1.5 dl florsocker

Mörk choklad.

Gör så här:

Värm ugnen till 100 grader. Vispa äggvitan i en ren och torr skål. När äggvitorna börjar skumma, tillsätt sockret lite i taget. Vispa tills marängsmeten är tjock och vit, du ska kunna hålla skålen upp och ner utan att den glider ut. Sikta ner florsockret i marängsmeten och rör sedan försiktigt med en slickepott, i med citronsaften. Spritsa (det gjorde jag) eller klicka ut spöken på ett bakplåtspapper och grädda i cirka 50-70 minuter beroende på storlek. Smält mörk choklad i ett vattenbad eller som jag i micron, och använd en tandpetare för att göra ”ögon” och mun. 

IMG_2366.JPG

Profilbild på soontobe
Välkomna till Soontobe, vem är då jag? Jag heter Alexandra och är snart 31 år ung. Jag bloggar om vårt liv ute på Ekerö och allt vad det innebär med fyra barn och en femte påväg. Jag och min sambo som kallas Pappa P har två gemensamma barn William 3 år och Juno 1 år och så har jag två bonusbarn som heter Tindra 11 år och Filip 9 år. Jag skriver öppenhjärtligt om allt mellan himmel och jord. Mina stora intressen är inredning och allt vad det innebär, fotar mer än gärna och jag hoppas jag ska kunna bidra med lite tips och trix i djungeln av barnprylar.

1 Comment

  1. Va fina dom blev. Jag gjorde efter samma recept, tyckte det blev jättebra! Jag använde fick chokladströssel till ögon, gick bra men var lite ”pilligt”.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>