Tankar kring lekland och andras barn…

Vi var på ett Lekland norr om stan i söndags med alla barnen, som tur var det väldigt lite folk kändes nästan som om vi var själva stundtals. Super kul hade vi alla men så var det en sak som fick mig att fundera på samma sak som Carin Da Silva skrev om i något inlägg för ett tag sedan. Det här med om huruvida man ska eller får säga till andras barn?

Jag och Juno var nämligen på väg till en sak och då kom det en tjej springande, Juno vänder sig om och försöker slå till henne samtidigt som hon säger dumma dig (tjejen var någonstans mellan 9-12 år). Jag sa då till Juno och så säger man inte och framförallt slår man inte efter någon, men då fyller Tindra i; hon har ju rätt, tjejen som sprang förbi var dum mot Filip förut. Min spontana reaktion att oj vad Juno har koll ändå, och tänker inte mer på det. Frågade också Tindra vad det var som hade hänt, då hade hon sprungit upp i rutschkanan när Filip satt redo att åka. Filip hade då sagt (på ett snällt sätt, enligt Tindra) kan du flytta dig. Till svar hade han fått nä det tänker jag inte dumhuvud…. Trevlig tjej… I vilket fall som helst så struntade jag i det och vi lekte vidare.

Tills vi skulle packa ihop oss och skulle gå, jag och Tindra satt och väntade med Lily och Juno en stund och vi satt precis vid just den där rutschkanan, och då håller tjejen på med exakt samma sak fast mot mindre barn. Det slutar med att en av de mindre tjejers åkte ned, vilket resulterade i att hon åkte på tjejen som höll på att springa upp för rutschkanan. Som tur var den lilla tjejens pappa där och såg hela saken,för hon fick riktigt ont… Pappan säger då till den  större tjejen att man inte får klättra upp i rutschkanan… Dock så skiter ju tjejen i det och springer därifrån, utan att ens kolla till den mindre…

Ångrar såklart att jag inte sa till tjejen på en gång, för uppenbarligen hade hon föräldrar som inte brydde sig om hur hon betedde sig men jag hade som sagt Lily och Juno och hålla koll på. Jag brukar annars vara en sådan person som säger till barn när dom beter sig felaktigt, det handlar ju inte om att vara elakt utan att hjälpa barn så dom förstår vad som är rätt och fel tycker jag.

Vi var ju på Kreta i somras och vi valde ju charter just för att det faktiskt är lite lättare med barn, men det är samma sak där upplevde jag. Bara för vi är på semester, utomlands vad vet jag så får barnen göra precis som dom vill och de vuxna sitter i stort sätt och kollar på att dom beter sig mindre korrekt. Där tyckte jag även att jag kunde uppleva vissa saker som barn gjorde utan att det var någon förälder som reagera…

Hur gör ni, säger ni till andras barn? Finns en artikel HÄR som tar upp detta ifrån en annan synvinkel.

Bild 2015-01-14 kl. 18.00

Profilbild på soontobe
Välkomna till Soontobe, vem är då jag? Jag heter Alexandra och är snart 31 år ung. Jag bloggar om vårt liv ute på Ekerö och allt vad det innebär med fyra barn och en femte påväg. Jag och min sambo som kallas Pappa P har två gemensamma barn William 3 år och Juno 1 år och så har jag två bonusbarn som heter Tindra 11 år och Filip 9 år. Jag skriver öppenhjärtligt om allt mellan himmel och jord. Mina stora intressen är inredning och allt vad det innebär, fotar mer än gärna och jag hoppas jag ska kunna bidra med lite tips och trix i djungeln av barnprylar.

1 Comment

  1. Menar du att det är så på charter utomlands?! Vi har precis bokat vår första resa med barn och släkt… Vill ha lugnt och ordning och reda på ungar, kunna koppla av och framförallt vara med barnen… Tråkigt att du har haft denna upplevelsen… Hoppas verkligen att det är annat när vi åker… Som förskollärare är det naturligt att säga till barn eftersom jag gör det hela tiden. Jag har även alltid koll på mina egna barn eftersom det är normalt tillstånd för mig. Tycker att föräldrar idag är lite små lata. Även sjukvården. ”vi tar inget blodprov på ditt barn för då är det synd om det” medan jag resonerar som så att vi gör det som krävs för att se att mitt barn är friskt och inte sjukt. Lika så ska föräldraskapet va… Jag gör vad som krävs för att mina barn ska sköta sig. För vissa räcker det med att ha uppsikt medan andra behöver finnas där och stötta genom att avleda, inspirera och prata.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Fatal error: Uncaught Error: [] operator not supported for strings in /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-xprofile/bp-xprofile-loader.php:388 Stack trace: #0 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-includes/plugin.php(192): BP_XProfile_Component->setup_settings_admin_nav('') #1 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-core/bp-core-component.php(451): apply_filters('bp_settings_adm...', '') #2 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-settings/bp-settings-loader.php(196): BP_Component->setup_admin_bar('') #3 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-includes/plugin.php(470): BP_Settings_Component->setup_admin_bar('') #4 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-core/bp-core-dependency.php(69): do_action('bp_setup_admin_...') #5 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-includes/plugin.p in /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-xprofile/bp-xprofile-loader.php on line 388