Bak och Chokladfrstivalen

Dagarna bara rullar på tycker jag, är ju en vecka sedan nu jag var på Bak och Chokkadfestivalen. Jag var där på torsdagen alltså den dagen de öppnade. Jag fick lyssna på om trenderna som är i om bak och choklad just nu, väldigt intressant tycker jag. Jag älskar ju att baka (trots att jag inte visar det) och gör det kanske för sällan numer. Men jag har börjat få ro igen och det kliar faktiskt i fingrarna igen. 

Arla hade en pressvisning om Konditorrapporten 2015 där stjärnkoditorer så som Roy Fares och Magnus Johansson skapat framtidens bakverk genom att tänka gammalt fast nytt. Fun baking är det som trenden visar. 

Vi fick smaka på den fantastiska munklan och en super god cheesecake på lingon, kanel och citron. Det var munsbitar och super gott vill jag lova och fantastiskt söta att titta på. 

   
    
   
Vi fortsatte sedan vidare ner på mässan och det fanns en hel del choklad att välja på. Hur hittar man rätt i den djungeln?? SMAKA, tror jag och det var mitt motto under dagen. Jag fastnade för några som jag skulle kunna äta en hel del av men magen sa tillslut stopp. 

 Marsipan är en stor favorit och kanel lite tantvarning, men jag tar det. Jag älskar på allvar marsipan.   
Det gick att köpa dryckes biljetter och det fanns en hel del att välja på. Min favorit blev det goda vinet Inception, och så fastnade jag för loggan på nåt sätt. 

    
Chokladfontäner fanns det några att välja på, där kunde man också köpa olika tillbehör för att doppa i den härligt rinnande chokladen. Det visar ju sig också att man kan hyra fontänerna, det hade väl varit nåt vid ett bröllop kanske?

 
Jag är ju svag för snygga förpackningar också. 

  
Vill slå ett slag för Kronans pepparkakor, det var nog dom godaste jag någonsin ätit. Av någon anledning köpte jag inte med mig en ända burk hem, för jag tänkte att jag skulle göra det sen, sen kom aldrig. 

 
Mycket söta chokladfigurer.    

Fantastiska chokladpraliner och champagne är ju aldrig fel.

    
Dessa godingar, jag köpte faktiskt två burkar till jul. Lakrits och choklad med smak av pepparkaka… JAPP, ett vinnande koncept för mina smaklökar! 

 
Där avslutade jag mässan, full med inspiration och mer sug på choklad än någonsin. För choklad är en väg till mitt hjärta <3 hihi. 

Profilbild på admin
By

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Fatal error: Uncaught Error: [] operator not supported for strings in /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-xprofile/bp-xprofile-loader.php:388 Stack trace: #0 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-includes/plugin.php(192): BP_XProfile_Component->setup_settings_admin_nav('') #1 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-core/bp-core-component.php(451): apply_filters('bp_settings_adm...', '') #2 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-settings/bp-settings-loader.php(196): BP_Component->setup_admin_bar('') #3 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-includes/plugin.php(470): BP_Settings_Component->setup_admin_bar('') #4 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-core/bp-core-dependency.php(69): do_action('bp_setup_admin_...') #5 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-includes/plugin.p in /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-xprofile/bp-xprofile-loader.php on line 388