Världens godaste lammkött kommer till Sverige

I onsdags var jag iväg på ett litet mysigt event för att provsmaka lamm ifrån Wales. I Wales är nämligen lamm en av kronljuvelerna i köttdisken, Welsh Cawl är en nationalrätt. Walesiskt lamm var det enda kött som Jamie Oliver valde ut och lagade till världsledarna på G20-toppmötet i London.

Nu kommer också vi i Sverige kunna ta del av detta fantastiskt goda lammkött, Coop Forum tar in köttet till 11 utvalda butiker så är det lamm ni vill servera denna jul så tycker jag att ni ska passa på att testa just detta. Jag gillar ifs lamm i vanliga fall, men det är en fin smak och absolut ingen kofta som många svenskar är rädda för.

Vi fick testa fyra olika rätter som killarna på Restaurangakademin satt ihop, tillsammans med bubbel i glaset så hade vi en mysig kväll tillsammans. Min favorit var Lamm på mongoliskt vis, alla var super goda men vi behövde välja en som favorit så det fick bli den. Goda smaker som påminner om grillat en fin sommar dag men med en liten tusch av koriander så blev den super god.

Värt att nämna är också att det walesiska lammet är PGI-skyddat. PGI- beteckningen försäkrar kunden om att enbart lamm födda och uppvuxna i Wales, som är fullt spårbara och har slaktats på godkända slakterier, och kan marknadsföras och säljas som just lammkött ifrån Wales.

Vill ni själva testa recepten vi fick smaka på så kan ni hitta dom HÄRJag kommer själv laga till lamm i helgen :).

 

  
  
  
  
  

Profilbild på soontobe
Välkomna till Soontobe, vem är då jag? Jag heter Alexandra och är snart 31 år ung. Jag bloggar om vårt liv ute på Ekerö och allt vad det innebär med fyra barn och en femte påväg. Jag och min sambo som kallas Pappa P har två gemensamma barn William 3 år och Juno 1 år och så har jag två bonusbarn som heter Tindra 11 år och Filip 9 år. Jag skriver öppenhjärtligt om allt mellan himmel och jord. Mina stora intressen är inredning och allt vad det innebär, fotar mer än gärna och jag hoppas jag ska kunna bidra med lite tips och trix i djungeln av barnprylar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Fatal error: Uncaught Error: [] operator not supported for strings in /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-xprofile/bp-xprofile-loader.php:388 Stack trace: #0 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-includes/plugin.php(192): BP_XProfile_Component->setup_settings_admin_nav('') #1 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-core/bp-core-component.php(451): apply_filters('bp_settings_adm...', '') #2 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-settings/bp-settings-loader.php(196): BP_Component->setup_admin_bar('') #3 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-includes/plugin.php(470): BP_Settings_Component->setup_admin_bar('') #4 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-core/bp-core-dependency.php(69): do_action('bp_setup_admin_...') #5 /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-includes/plugin.p in /storage/content/75/146475/blogg.lekmer.se/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-xprofile/bp-xprofile-loader.php on line 388