Påsklovskryssning

I torsdags hoppade jag, Eilliam och Juno på Talkink Silja Serenad tillsammanse med Sariannes familj för att spendera de sista dagarna på påsklovet på havet till Helsingfors. 

  
   
    
 Vi startade torsdagen med att mötas upp vid ingången och sedan var det bara att traska den långa vägen upp till båten. Som tur var det en hel del spring i mina barns ben och dom sprang hela vägen upp till båten. Jag och barnen fick en fin fin och vi kändes som prins och prinsessor ;). 

Efter det blev det ett besök i leklandet för att sedan svira om och bege oss mot middagen Och restaurang Tavolata. Blev en favorit i repris till förrätt för att sedan testa kalv till huvudrätt. Blev en super smaskig middag där barnen fick en buffé med diverse godsaker till och framför allt efterrättsbordet gick inte av för hackor. 

  

  
  

Minidisco och dans stod på schemat efter middagen och de små dansade som aldrig förr. Samt coola drinkar med lysande stavar i det var en av de andra höjdpunkterna denna resan. Dessa barndrinkar fulla av socker ;). 

   
   
Sedan var det dags för sängen, så vi skulle orka med en dag på stan. Uppe lite senare än planerat till frukost pga av trött mamma och ja trötta barn minst sagt. Eftersom vi bodde i Commodore hytt så hade vi frukost i Bon Vivant där får man ett glas champagne när man sätter foten innanför och en massa andra härliga frukosträtter och den bästa service man kan tänka sig. 

   
   
Ut mot stan efter det och där strosade vi i några timmar och den mesta tiden blev spenderad på Stockmans. Blev det naturliga valet men kanske inte det billigaste ;). Det blev givetvis ett stopp på Starbucks för att fylla på kaffedosen. 

  
   

    
    
    
    
    
    
 Tillbaka på båten något fattigare så var det badet som hägrade. Dock så hade Juno fått i sig något så hon somnade på vägen tillbaka till båten och sov sedan hela eftermiddagen lång. Så missade badet och allt bus där. 

   
    
   

  
När vi var färdigduschade och middag numer två var uppäten så var det dags att se Greas Silja Lines nya musikal som kommer gå där de kommande veckorna. Jag var full av förväntan och barnen likaså, men jag misstänkte att vi skulle behöva gå ifrån tidigare än när det slutade. Det var en bra uppsättning dock på engelska för er som funderar på att gå, och har ni barn så fungerar det ändå. En härlig upplevelse tillsammans faktiskt, så kan rekommendera er att se den. 

Dock så fick vi smita tidigare då mina små blev lite rastlösa, så en timma i leklandet och sedan en stund på dansgolvet fick sätta punkt för resan denna gång. Ett härligt avslut på påskveckan tillsammans med min fina vapendragare Sarianne och hennes döttrar. Så tack Silja Line för ytterligare en resa att lägga på minnet! 

   
    
   

Profilbild på admin
By

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>